ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Βίαιες μάχες με δεκάδες νεκρούς ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό

Υεμένη: Βίαιες μάχες με δεκάδες νεκρούς ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό

Βίαιες συγκρούσεις - στη διάρκεια των οποίων επενέβη η Πολεμική Αεροπορία - ανάμεσα στο στρατό της Υεμένης και σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ, ξέσπασαν βορείως της Σαναά, με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Οι σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ, τα προπύργια των οποίων βρίσκονται στα βουνά στα βόρεια της χώρας, κερδίζουν έδαφος προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας, σε μια προφανή προσπάθεια να διευρύνουν τη ζώνη επιρροής τους στο μελλοντικό ομοσπονδιακό κράτος που θα περιλαμβάνει έξι επαρχίες.

Οι μάχες που ξέσπασαν την Παρασκευή (4/7), εντάθηκαν την Κυριακή στην πόλη Αμράν, περίπου 45 χλμ. βορείως της Σαναά, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Παράλληλα, η αεροπορία της Υεμένης επενέβη εναντίον των ανταρτών που προσπαθούσαν να καταλάβουν θέσεις στην πόλη.

Σύμφωνα με μια ιατρική πηγή, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Ένας υπεύθυνος του κύριου νοσοκομείου του Αμράν δήλωσε από την πλευρά του πως το ίδρυμα παρέλαβε τα πτώματα 20 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν στρατιώτες, αντάρτες και μαχητές φυλών.

Πηγές ωστόσο δήλωσαν πως οι μάχες των δύο τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει «δεκάδες νεκρούς». Ο αριθμός αυτός, πάντως, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Οι συγκρούσεις επανελήφθησαν στα μέσα Ιουνίου στη βόρεια Υεμένη, μετά τη ρήξη μιας 11ήμερης εκεχειρίας μεταξύ των ανταρτών και του στρατού, η οποία υποστηριζόταν από τους μαχητές των φυλών.

Σημειώνεται ότι οι αντάρτες είναι πιστοί του ζαϊντισμού, ενός κλάδου του σιισμού που είναι πλειοψηφικός στη βόρεια Υεμένη, ενώ σε εθνική κλίμακα κυριαρχούν στη χώρα οι σουνίτες.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Απίστευτο ατύχημα! Έπεσαν σε κρατήρα και τους πάτησε φορτηγό! (video)

Μάντσεστερ: Έπνιξε την ξαδέρφη του κατά τη διάρκεια περίεργων ερωτικών παιχνιδιών!

Μεξικό: Η συγκινητική εξομολόγηση ενός πραγματικού λυκάνθρωπου (video+photos)

ΗΠΑ: Σάλος με τη σέξι τσιρλίντερ που σκοτώνει σπάνια άγρια ζώα! (photos)

Ιράκ: Το πρώτο δημόσιο κήρυγμα του ηγέτη των τζιχαντιστών (video)

Ρωσία: «Τρελό» φορτηγό πετά πεζούς στον αέρα! (video)

ΗΠΑ: «Επίθεση» καρχαρία σε γιαγιά! (video)

ΗΠΑ: Αστυνομικός χτυπά με απίστευτη βιαιότητα ανήμπορη γυναίκα! (vid)

Ρωσία: Έκαναν σεξ δημοσίως σε σιντριβάνι! (video+photo)