ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Δεν μας συμφέρει η διχοτόμηση της Ουκρανίας

Λαβρόφ: Δεν μας συμφέρει η διχοτόμηση της Ουκρανίας

Ενδεχόμενη διχοτόμηση της Ουκρανίας δεν είναι προς το συμφέρον της Μόσχας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι σέβεται τις ανακηρύξεις ανεξαρτησίας των φιλορώσων αυτονομιστών σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.

«Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να δούμε την Ουκρανία κατατμημένη», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Σεβόμαστε πλήρως το αποτέλεσμα (των δημοψηφισμάτων τα οποία διεξήχθησαν τον Μάιο στο Λουγκάνσκ και στο Ντονέτσκ) και δηλώνουμε δημοσίως ότι τασσόμαστε υπέρ της πραγμάτωσης αυτού που ψήφισαν οι πολίτες της νοτιοανατολικής Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων» με το Κίεβο, συνέχισε.

«Το συμφέρον μας είναι να διατηρήσουμε τον σημαντικό ρωσικό πληθυσμό στην Ουκρανία και να είναι μια καλή χώρα για να ζουν οι Ρώσοι».

Από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία, το Κίεβο και δυτικά κράτη κατηγορούν τη Μόσχα ότι προμηθεύει με όπλα και μαχητές τους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που έχουν εξεγερθεί αξιώνοντας την ανεξαρτησία του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

Όμως χθες Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στη χώρα αυτή είναι «μια εσωτερική υπόθεση της Ουκρανίας», αν και στο πρόσφατο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της μετατροπής της σε ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μητέρα απαχθέντα στέλνει μήνυμα στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους (vid)