ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία- Διάσκεψη με θέμα: «Επενδύστε σε μια start-up δημοκρατία»

Τυνησία- Διάσκεψη με θέμα: «Επενδύστε σε μια start-up δημοκρατία»

Διεθνής διάσκεψη για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην Τυνησία, μια χώρα που προσπαθεί να προχωρήσει ταυτόχρονα τον εκδημοκρατισμό και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, πραγματοποιείται αύριο στην Τύνιδα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, που θα συμμετάσχει στη συνάντηση με θέμα «Invest in Tunisia: Start-up Democracy», θα έχει διμερείς επαφές με Τυνήσιους υπουργούς στο περιθώριο της διάσκεψης, ακριβώς για θέματα συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης.

Συνδιοργανώτριες της διάσκεψης είναι οι κυβερνήσεις της Τυνησίας και της Γαλλίας, θα συμμετάσχουν δε αξιωματούχοι από 30 χώρες και στελέχη από 50 διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων από τη Γαλλία θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Manuel Valls, ο υπουργός εξωτερικών Laurent Fabius, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Michel Barnier.

Στη διάρκεια της διάσκεψης, η κυβέρνηση της Τυνησίας θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει προχωρήσει και θα επισημάνει την ανάγκη επενδύσεων στη χώρα, ως δείγμα εμπιστοσύνης στο μέλλον της Τυνησίας.