ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Οργάνωση που συνδέεται με το ΙΚ αποκεφάλισε «κατάσκοπο» (vid)

Αίγυπτος: Οργάνωση που συνδέεται με το ΙΚ αποκεφάλισε «κατάσκοπο» (vid)

Το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός άνδρα ανακάλυψαν, την Τετάρτη (10/9), κάτοικοι σε μια περιοχή της χερσονήσου του Σινά της Αιγύπτου.

Το πτώμα έφερε πάνω του ένα σημείωμα που υπογράφει η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις - η οποία συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)– υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν Ισραηλινός κατάσκοπος.

Το θύμα αυτό προστίθεται στα ακόμη 7 αποκεφαλισμένα πτώματα που έχουν βρεθεί μέσα σε ένα μήνα στη χερσόνησο του Σινά, την ευθύνη για το βάναυσο θάνατο των οποίων έχει αναλάβει η συγκεκριμένη οργάνωση. Ενέργειες… εμπνευσμένες από τη δράση του ΙΚ…

Κάτοικοι ενός χωριού, νότια της πόλης Σέιχ Ζουγέιντ στο βόρειο Σινά, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι πάνω στο αποκεφαλισμένο πτώμα βρέθηκε σημείωμα υπογεγραμμένο από την οργάνωση, στο οποίο αναφερόταν πως το θύμα ήταν πράκτορας της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ, της Μοσάντ.

«Αυτή είναι η μοίρα όλων όσοι αποδεικνύεται πως είναι προδότες της χώρας τους», αναγραφόταν σε αυτό, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Σημειώνεται ότι ανώτερο στέλεχος της Άνσαρ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Reuters ότι το ΙΚ – που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα και ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας – συμβουλεύει την οργάνωση πώς να δρα πιο αποτελεσματικά.

Η Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις («Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ») είχε αναλάβει, τον περασμένο μήνα, την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό 4 Αιγυπτίων τους οποίους κατηγόρησε πως έδωσαν πληροφορίες στο Ισραήλ για μια αεροπορική επιδρομή στοίχισε τη ζωή σε 3 μαχητές της.

Η οργάνωση ανήρτησε μάλιστα ένα βίντεο στο Twitter που απαθανατίζει τους αποκεφαλισμούς και θυμίζει έντονα αντίστοιχες ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Άνδρας βρέθηκε παγωμένος σε άγκυρα στον Τάμεση (video)