ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Βρέθηκε έφηβη που ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο ΙΚ

Γαλλία: Βρέθηκε έφηβη που ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο ΙΚ

Μια έφηβη γαλλίδα η οποία ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία και αγνοείτο από τις 18 Ιουλίου, βρέθηκε σήμερα στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στη Λιέγη.

Την ανακοίνωση έκανε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος σημείωσε πως «οι γονείς της είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της την 18η Ιουλίου ενώ η ίδια είχε εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να ταξιδέψει στη Συρία, εντοπίστηκε χάρη στο σήμα της Ιντερπόλ». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την έναρξη της συζήτησης στην Εθνοσυνέλευση ενός νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ένας από τους στόχους του νομοσχεδίου αυτού είναι να εμποδίζονται οι νεαροί Γάλλοι να ταξιδεύουν στη Συρία, κυρίως την επιβολή μιας διοικητικής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την κατάσχεση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς τους.

«Όσοι και όσες σκέφτονται να φύγουν, είτε εξαιτίας μιας νοσηρής έλξης από τη βία, είτε λόγω απελπισίας, στο όνομα ενός θρησκευτικού ιδεώδους ή ακόμα λόγω ρομαντισμού ή λόγω συμπόνιας για τα θύματα του καθεστώτος (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ θέλω να πω ότι διαπράττουν ένα ολέθριο και ανεπανόρθωτο λάθος», υπογράμμισε ο Καζνέβ.

«Ο αριθμός των νεαρών Γάλλων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και μάχονται στο συριακό έδαφος δεν σταματά να αυξάνεται. Οι μαχητές έχουν φτάσει (...) τους 350, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 63 γυναικών και έξι ανηλίκων», σημείωσε ο γάλλος υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα Φόλεϊ: Η κυβέρνηση με απειλούσε

Ιράκ: Βοήθεια για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

Η τρομοκρατία και η κατασκοπεία μέσω του Twitter

Περί τα 930 άτομα από τη Γαλλία εμπλέκονται στον τζιχάντ σε Ιράκ και Συρία

ΗΠΑ: Άμεση απειλή για την Ευρώπη το Ισλαμικό Κράτος

Ιράκ: Τουλάχιστον 20 άνθρωποι απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Βρετανό όμηρο