Ιταλία: Δυο νεκροί από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στα κεντρικά της χώρας

Ιταλία: Δυο νεκροί από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στα κεντρικά της χώρας

Δύο γυναίκες, ηλικίας 65 και 67 ετών, οι οποίες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έχασαν την ζωή τους από υπερχείλιση χείμαρρου, έξω από την πόλη Γκροσσέτο καθώς συνεχίζεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της κεντρικής κυρίως Ιταλίας.

Στην κωμόπολη Ορμπετέλλο, στην περιφέρεια της Τοσκάνης, ο δήμος ζήτησε από τους κατοίκους (διαμέσου μηνυμάτων που εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα) να εγκαταλείψουν τα ισόγεια και τους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δεκάδες, προληπτικές εκκενώσεις διαμερισμάτων.

Σε περιοχές της υπαίθρου, η υπερχείλιση χειμάρρων και παραπόταμων έχει μετατρέψει ιδιαίτερα εκτεταμένες καλλιεργημένες εκτάσεις σε πραγματικές λίμνες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλή περιοχή οκτώ άτομα τα οποία είχαν εγκλωβισθεί σε δυο σπίτια έξω από το Ορμπετέλλο, ενώ εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδική αρτηρία της Αουρέλια, η οποία συνδέει την Ρώμη με την βορειοδυτική Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι αδιάκοπες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές πρώτα στην πόλη της Γένοβας, όπου ένας 57χρονος νοσοκόμος έχασε την ζωή του και αμέσως μετά στην Πάρμα, όπου ο χείμαρρος Μπαγκάντζα έσπασε τα φράγματα παρασύροντας δεκάδες αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Έλεγχοι και στο Χίθροου για πιθανά κρούσματα Έμπολα