ΕΕ: Σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

ΕΕ: Σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι σε μια «κρίσιμη φάση» και ενώ πλησιάζει η καθοριστική προθεσμία του Νοεμβρίου για μια συμφωνία που θα τερματίσει την πολύχρονη διαμάχη της διεθνούς κοινότητας με την Τεχεράνη, δήλωσε την Πέμπτη ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από τις διαπραγματεύσεις σε ανώτερο επίπεδο που έγιναν στη Βιέννη.

«Οι διπλωματικές προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα είναι τώρα σε μια κρίσιμη φάση» δήλωσε ο Μάικλ Μαν εκπρόσωπος της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

«Προσπαθούμε σκληρά ώστε να υπάρξει πρόοδος που θα οδηγήσει στην επίτευξη συνολικής λύσης» πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 24 Νοεμβρίου ανέφερε ο Μάικλ Μαν. «Οι ειδικοί θα συναντηθούν τις προσεχείς ημέρες για να εργαστούν πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες του ζητήματος» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κάθριν Άστον.

Οι συνομιλίες στην αυστριακή πρωτεύουσα περιλάμβαναν και την εξάωρη συνεδρίαση της Τετάρτης όπου συμμετείχαν η Κάθριν Άστον ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μαχάμεντ Γιαβάντ Ζαρίφ και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντονίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για λογαριασμό των έξι παγκόσμιων δυνάμεων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Ρωσίας της Γαλλίας της Βρετανίας της Κίνας και της Γερμανίας.

Διαβάστε όλα τα νέα για το Ισλαμικό Κράτος εδώ