«Χάνουμε τη μάχη με τον Έμπολα»

«Χάνουμε τη μάχη με τον Έμπολα»

Την εκτίμησή του ότι «χάνουμε τη μάχη εναντίον του ιού Έμπολα», ελλείψει επαρκούς διεθνούς αλληλεγγύης και κατανόησης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

«Αυτή τη στιγμή χάνουμε τη μάχη», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι, μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τους προέδρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του ΟΟΣΑ, αλλά και άλλων διεθνών οργανισμών.

«Ορισμένες χώρες δεν ανησυχούν παρά μόνο για τα δικά τους σύνορα, γεγονός που είναι πολύ ανησυχητικό. Δε συνειδητοποιούμε πάντα την ανάγκη της αλληλεγγύης σε διεθνές επίπεδο», συμπλήρωσε ο Κιμ, ο οποίος δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα πρόσφατα εκτίμησε ότι η επιδημία θα μπορούσε να στοιχίσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια στην Αφρική.

Από την πλευρά του, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει λάβει μέχρι στιγμής το 38% του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου, για το οποίο έχει απευθύνει έκκληση και το οποίο προορίζεται για τις ανθρωπιστικές ανάγκες που συνδέονται με την επιδημία του ιού στη Δυτική Αφρική.

«Το ποσό των 217 εκατομμυρίων δολαρίων που μας έχουν υποσχεθεί (...) δεν έχει ακόμα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς», διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Με τις υποσχέσεις αυτές για δωρεές το ποσό που ζητά ο ΟΗΕ πρόκειται να καλυφθεί κατά 60%...

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός από την επιδημία