ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με τους 55 νεκρούς

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με τους 55 νεκρούς

Ένα παρακλάδι των Πακιστανών Ταλιμπάν, οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, σε μια τελετή για την έπαρση της σημαίας κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με την Ινδία.

"Ήταν δικό μας έργο. Θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε τους άπιστους" ανέφερε η ανακοίνωση που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Εχσανουλάχ Εχσάν, ο εκπρόσωπος της σουνιτικής οργάνωσης Τζαμαάτ ουλ Άχραρ των Πακιστανών Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με έναν από τους διοικητές της οργάνωσης, τον Γκίλαμ Μεχσούντ, η επίθεση αυτή έγινε σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις του πακιστανικού στρατού εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στις περιοχές των φυλών, στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.

Η αστυνομία της Λαχόρης από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο Βαγκάχ, τον κύριο σταθμό μεθοριακής διέλευσης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, είναι τουλάχιστον 55 και οι τραυματίες 120. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 48 νεκρούς και 70 τραυματίες.

Σχετικές ειδήσεις