ΚΟΣΜΟΣ

Παραδόθηκε ο Παλαιστίνιος που χτύπησε τους Ισραηλινούς

Παραδόθηκε ο Παλαιστίνιος που χτύπησε τους Ισραηλινούς

Ο Παλαιστίνιος που φέρεται να χτύπησε χθες Τετάρτη (5/11/2014) το βράδυ στη Δυτική Όχθη με το αυτοκίνητο του τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν εξ αυτών πολύ σοβαρά, παραδόθηκε, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο νεαρός αρνείται ότι επρόκειτο για επίθεση και ισχυρίζεται ότι ήταν απλώς ατύχημα, δήλωσε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο, αν και οι εικόνες που τράβηξε μια κάμερα δείχνουν τον άνδρα να οδηγεί με ταχύτητα το φορτηγάκι του πάνω στους τρεις στρατιώτες.

«Ο Παλαιστίνιος που φέρεται να χτύπησε τρεις στρατιώτες χθες το βράδυ παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας και βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας Παλαιστίνιος οδηγός έριξε χθες του βράδυ το αυτοκίνητό του σε μια ομάδα στρατιωτών που φρουρούσαν τον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων ελ Αρούμπ, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κοντά στον εποικισμό Γκους Ετζιόν.

Ο στρατός αναφέρει ότι πρόκειται για μια νέα επίθεση εναντίον Ισραηλινών με αυτοκίνητο, η τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Πάντως ο οδηγός, ο Χαμάμ Μασάλμεχ, 23 ετών από την Μπέιτ Άουα, ο οποίος αμέσως μετά το συμβάν διέφυγε, «διαψεύδει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μια επίθεση και λέει ότι επρόκειτο για ένα ατύχημα και ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του», δήλωσε ο θείος του Όμαρ.

Εξάλλου χθες (5/11/2014) ένας Παλαιστίνιος έπεσε με ένα αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να χάσει τη ζωή του και 13 ακόμη να τραυματιστούν, προτού και ο οδηγός πέσει νεκρός από πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Σχετικές ειδήσεις