ΚΟΣΜΟΣ

Το UCK «χτύπησε» το κυβερνητικό κτίριο των Σκοπίων

Το UCK «χτύπησε» το κυβερνητικό κτίριο των Σκοπίων

Μία αλβανική οργάνωση που αποκαλείται «Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός» (UCK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με δύο οβίδες στο κτίριο της κυβέρνησης των Σκοπίων, η οποία σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση εκείνη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη και στην οροφή του κτιρίου της κυβέρνησης.

Η οργάνωση, με προκήρυξη που απέστειλε στον αλβανόφωνο τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Alsat-M», αναφέρει ότι το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου προχώρησε σε επίθεση στο κτίριο της κυβέρνησης, ενώ σχεδίαζε να χτυπήσει και αστυνομικό τμήμα, όμως δεν το έπραξε για να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Η οργάνωση αυτή, στην προκήρυξη που απέστειλε, κάνει λόγο για ελλιπή εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας και σημειώνει ότι «η σοβινιστική κυβέρνηση της Μακεδονίας τρομοκρατεί τους Αλβανούς πολίτες της χώρας».

Η οργάνωση κατηγορεί την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ότι κατά το παράδειγμα της Σερβίας ωθεί τη χώρα στη «ρωσική αγκαλιά», κάτι που βρίσκει αντίθετους τους Αλβανούς, οι οποίοι επιθυμούν την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της χώρας.

Από το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) ανέφεραν ότι πρώτα θα εξετάσουν για ποια οργάνωση γίνεται λόγος και στη συνέχεια θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικές ειδήσεις