ΚΟΣΜΟΣ

Στο Πεκίνο για τη Συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού ο Πούτιν

Στο Πεκίνο για τη Συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού ο Πούτιν

Στο Πεκίνο, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην οποία θα λάβουν μέρος 21 χώρες και περιοχές του Ειρηνικού, έφθασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μετέδωσαν μάλιστα κινεζικά Μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινγκπίνγκ, πριν την έναρξη του διήμερου φόρουμ τη Δευτέρα (10/11).

Αυτή θα είναι η 10η συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Σι από τον Μάρτιο του 2013, όταν και ο Κινέζος πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται να έχει επίσης διμερείς συναντήσεις στο Πεκίνο με ομολόγους του από τη Χιλή, την Ινδονησία, τη Μαλαισία αλλά και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν ο Πούτιν θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να φτάσει στην Κίνα τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τις αμοιβαίες κυρώσεις, βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.

Σχετικές ειδήσεις