ΚΟΣΜΟΣ

Κομπάνι: Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν θέσεις των τζιχαντιστών

Κομπάνι: Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν θέσεις των τζιχαντιστών

Oι Σύροι Κούρδοι ανακατέλαβαν σήμερα, 11/11/2014, πολλούς δρόμους και κτίρια που είχαν περιέλθει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο νότιο τμήμα της πόλης Κομπάνι, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων από την 16η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων των Σύρων Κούρδων που ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους κερδίζουν έδαφος από «δρόμο σε δρόμο» στο Κομπάνι και ότι αναμένεται να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης από τους τζιχαντιστές «εντός ενός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος».

«Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανακατέλαβαν δρόμους και κτίρια σε νότιες περιοχές του Κομπάνι έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος που ξέσπασαν χθες (Δευτέρα) το βράδυ» ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι YPG και οι Ιρακινοί Πεσμεργκά βομβάρδισαν σήμερα θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε άλλα τμήματα του Κομπάνι.
Χθες το βράδυ, 10/11/2014 ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διενήργησε εκ νέου αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο νοτιοανατολικό Κομπάνι.

Οι κουρδικές δυνάμεις «προελαύνουν επί του πεδίου στο Κομπάνι, δρόμο τον δρόμο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σάλεμ Μόσλεμ, στο περιθώριο μιας Συνόδου αλληλεγγύης στο Παρίσι προς την πόλη αυτή, που μετετράπη σε σύμβολο της αντίστασης εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Η πρόοδος είναι αργή, καθώς το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) έχει ναρκοθετήσει τα σπίτια από τα οποία αποσύρεται και χθες το βράδυ χάσαμε ένα μάρτυρα που έπεσε σε μια νάρκη. Όμως θα ανακαταλάβουμε την πόλη σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» υποστήριξε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις