ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το διαζύγιο θα του κοστίσει... 995 εκατομμύρια δολάρια!

ΗΠΑ: Το διαζύγιο θα του κοστίσει... 995 εκατομμύρια δολάρια!

O Χάρολντ Χαμ, ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Continental Resources, καταδικάστηκε να καταβάλει το ποσό των 995 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώην του σύζυγο Σου Αν κατόπιν της απόφασης που εκδόθηκε σε μία από τις δίκες για το διαζύγιό τους, ένα από τα πλέον πολυέξοδα στην αμερικανική ιστορία, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.


Ο Χάρολντ Χαμ, 68 ετών, είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες των ΗΠΑ. Η αξία των μετοχών της Continental Resources τις οποίες διακρατεί (68%) ισούται με σχεδόν 14 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes που τον κατατάσσει στην 33η θέση (από τις 400) στον κατάλογο των ευπορότερων Αμερικανών.

Το περιοδικό Time είχε συμπεριλάβει τον Χαμ στην ετήσια κατάταξη με τα 100 πρόσωπα που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή το 2012, επισημαίνοντας ότι κατάφερε να καταστήσει κερδοφόρα την επιχείρησή του χάρη στην εκμετάλλευση σχιστολιθικού φυσικού αερίου.

Ο μεγιστάνας πρέπει να καταβάλει 995.481.852 δολάρια στην πρώην του σύζυγο Σου Αν, ηλικίας 58 ετών, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο δικαστής Χάουαρντ Χάραλσον, σε ένα δικαστήριο της Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα —κι αφού έχει ήδη καταβάλει 22 εκατομμύρια δολάρια— ο Χαμ καλείται να πληρώσει 322.731.842 δολάρια πριν από την 31η Δεκεμβρίου, και κατόπιν να καταβάλει στην πρώην του σύζυγο μία «μηνιαία διατροφή ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων αρχής γενομένης από την 20ή Ιανουαρίου του 2015 και πριν από την 20ή ημέρα κάθε μήνα» ωσότου συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των 650 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων