ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Βάρβαρη η δολοφονία Σόμερς από την αλ Κάιντα

Ομπάμα: Βάρβαρη η δολοφονία Σόμερς από την αλ Κάιντα

Τη «βάρβαρη δολοφονία» από την αλ Κάιντα του Αμερικανού ομήρου Λουκ Σόμερς, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσής του που διεξήγαγαν οι αμερικανικές δυνάμεις στην Υεμένη, καταδίκασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Εκ μέρους των Αμερικανών πολιτών, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Λουκ και στους αγαπημένους του», επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου, συμπληρώνοντας:

«Όπως αποδεικνύουν αυτή και οι προηγούμενες επιχειρήσεις απελευθέρωσης ομήρων, οι ΗΠΑ δεν φείδονται προσπαθειών προκειμένου να χρησιμοποιήσουν όλες τις στρατιωτικές, διπλωματικές, αλλά και εκείνες των μυστικών υπηρεσιών ικανότητές τους, με στόχο να φέρουν τους Αμερικανούς πίσω στην πατρίδα τους με ασφάλεια, οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Και οι τρομοκράτες που προσπαθούν να βλάψουν τους πολίτες μας θα νιώσουν το μακρύ χέρι της αμερικανικής Δικαιοσύνης».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι εκείνος έδωσε την εντολή για την επιχείρηση της Παρασκευής (5/12), με στόχο την απελευθέρωση του Σόμερς και άλλων ομήρων που κρατούνταν στην ίδια τοποθεσία.

Τόνισε άλλωστε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν κάθε μέσο που διέθεταν προκειμένου να διασφαλίσουν την απελευθέρωση του Σόμερς αφότου αιχμαλωτίστηκε πριν από 15 μήνες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει επιπλέον την κυβέρνηση της Υεμένης για τη στήριξη που παρείχε.

«Ο Λουκ ήταν ένας φωτοειδησεογράφος που ήθελε μέσα από τις φωτογραφίες του να μεταφέρει τη ζωή των κατοίκων της Υεμένης στον έξω κόσμο», υπογράμμισε επίσης ο Ομπάμα, καταλήγοντας:

«Η άκαρδη περιφρόνηση της ζωής του Λουκ αποτελεί πρόσθετη απόδειξη της βαθιάς αχρειότητας της οργάνωσης της Αραβικής Χερσονήσου, αλ Κάιντα, αλλά και έναν πρόσθετο λόγο του γιατί ο κόσμος δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ να αναζητά τρόπους καταστολής της σατανικής της ιδεολογίας».

Σχετικές ειδήσεις