ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη της επίθεσης στην πρεσβεία από το ΣΑ του ΟΗΕ

Καταδίκη της επίθεσης στην πρεσβεία από το ΣΑ του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας, στην Αθήνα, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για το χειρισμό του συμβάντος.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Διεθνούς Οργανισμού έχει ως εξής: «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν κατά τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, στις 12 Δεκεμβρίου, όταν καταιγισμός πυρών έπληξε το κτίριο της Πρεσβείας και υπογράμμισαν την ανάγκη όπως οι δράστες προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μέλη του Συμβουλίου επαίνεσαν την αντίδραση της Κυβέρνησης της Ελλάδας στο συμβάν, συμπεριλαμβανομένων της κατηγορηματικής καταδίκης και της άμεσης έναρξης έρευνας σχετικά με το συμβάν.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και εκδηλώσεις της, αποτελεί μία από τις πλέον σοβαρές απειλές κατά της ειρήνης και της ασφάλειας και ότι η όποια τρομοκρατική ενέργεια είναι πράξη εγκληματική και αδικαιολόγητη, ανεξαρτήτως κινήτρων, οποτεδήποτε και από τον οποιονδήποτε διαπραχθεί.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επαναβεβαίωσαν την ανάγκη να καταπολεμήσουν (την τρομοκρατία) με όλα τα μέσα, σύμφωνα με την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, ειδικότερα όσον αφορά τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα, τους πρόσφυγες και το ανθρωπιστικό δίκαιο ως απειλές κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας που προέρχονται από τρομοκρατικές ενέργειες».