ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν σημαντικά εδάφη από το ΙΚ

Ιράκ: Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν σημαντικά εδάφη από το ΙΚ

Έχοντας και τη συμπαράσταση του διεθνούς συνασπισμού, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο περιοχής έκτασης 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αντιστράτηγος Τζέιμς Τέρι, συντονιστής των επιχειρήσεων κατά του ΙΚ σε Συρία και Ιράκ, γνωστοποίησε ότι «τα περισσότερα από 50 αεροπορικά πλήγματα που έγιναν τις τελευταίες ημέρες επέτρεψαν στους Κούρδους μαχητές να ελιχθούν και να ανακαταλάβουν μία έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στο Σίντζαρ».

Οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά είχαν νωρίτερα ανακοινώσει ότι είχαν ανακαταλάβει πολλά χωριά και είχαν απωθήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

«Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικές προόδους προκειμένου να αναχαιτίσουμε την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους» προσέθεσε ο Τέρι, που διευκρίνισε ότι ο συνασπισμός εναντίον των τζιχαντιστών έχει εξαπολύσει τουλάχιστον 1.361 αεροπορικούς βομβαρδισμούς από την 8η Αυγούστου.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε περισσότερες από 60 αεροπορικές επιδρομές από τη Δευτέρα, 45 εκ των οποίων είχαν στόχο να παράσχουν στήριξη στις κουρδικές δυνάμεις, όμως δεν διευκρίνισε τις περιοχές που στοχοθέτησε.

Ο Τέρι τόνισε επίσης ότι η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να διαρκέσει τρία χρόνια, ίσως και περισσότερα.

Σχετικές ειδήσεις