ΚΟΣΜΟΣ

Θέλουμε τους μετανάστες, λέει ο Γερμανός πρ. Βιομηχάνων

Θέλουμε τους μετανάστες, λέει ο Γερμανός πρ. Βιομηχάνων

Εν μέσω ενός σφοδρού κύματος αντιισλαμικών διαδηλώσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) δήλωσε, σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο, πως η χώρα θα πρέπει να υποδεχτεί περισσότερους μετανάστες.

«Είμαστε εδώ και καιρό μια χώρα μετανάστευσης και πρέπει να παραμείνουμε. Ως χώρα που ευημερεί και επίσης από χριστιανική αγάπη για τον πλησίον, η χώρα μας θα πρέπει να μπορέσει να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες»,», δήλωσε ο Ούλριχ Γκρίλο.

Όσον αφορά το κίνημα Pegida, υπερθεμάτισε, υπογραμμίζοντας: «Λαμβάνω ξεκάθαρες αποστάσεις από τους νεοναζί και τους ρατσιστές που συγκεντρώνονται στη Δρέσδη και αλλού».

«Πρέπει να αντιταχθούμε σε όλες τις μορφές ξενοφοβίας», επεσήμανε ο επικεφαλής της BDI, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 100.000 εταιρείες.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Γερμανία, ο πληθυσμός της οποίας γερνάει, έχει ανάγκη από ξένους εξειδικευμένους εργάτες. «Εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης, με τη μετανάστευση διασφαλίζουμε την ανάπτυξη και την ευημερία», επεσήμανε.

Περίπου 17.500 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Δευτέρα το βράδυ στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία, για να καταγγείλουν τον εξισλαμισμό, όπως λένε, της Γερμανίας.

Ήταν η δέκατη φορά που πραγματοποιούνταν μια τέτοια διαδήλωση, όμως ποτέ έως τώρα δεν είχε συγκεντρώσει τόσο μεγάλο αριθμό διαδηλωτών.

Οι διαδηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, κυρίως μεταξύ των πολιτικών, συμπεριλαμβανομένης και της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, ενώ έχουν ωθήσει επίσης πολλούς αντιδιαδηλωτές στους δρόμους.

Χθες το βράδυ σε όλη τη Γερμανία συγκεντρώθηκε μεγαλύτερος αριθμός υπέρμαχων των μεταναστών απ’ ό,τι οι αντίπαλοί τους.

Στις «διαδηλώσεις της Δευτέρας» συμμετέχουν κυρίως όσοι φοβούνται την ενδεχόμενη αύξηση των ισλαμιστών στην Γερμανία με τη μαζική εισροή μεταναστών από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Το 2013 στη Γερμανία ζούσαν περίπου 7,6 εκατομμύρια αλλοδαποί σε σύνολο πληθυσμού 81 εκατομμυρίων, ένα ποσοστό ρεκόρ από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται στατιστικά στοιχεία.

Ρoή Ειδήσεων