Γαλλία: Ανάπτυξη στρατιωτών για την ενίσχυση της ασφάλειας

Newsroom Newsroom

Γαλλία: Ανάπτυξη στρατιωτών για την ενίσχυση της ασφάλειας

Με πρόσφατες τις τρεις αιματηρές επιθέσεων των τελευταίων 24ώρων στη Γαλλία και λόγω εορτών, 200 – 300 επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν εντός των επόμενων ωρών, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων.

 

Οι στρατιώτες αυτοί θα προστεθούν στους «780 χωροφύλακες και στρατιώτες που κινητοποιούνται βάσει του σχεδίου Vigipirate», που τίθεται σε εφαρμογή στη Γαλλία στη διάρκεια εορτασμών ή ειδικών απειλών.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε και να καθησυχάσουμε τους Γάλλους και να τους πούμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί», δήλωσε ο Βαλς μετά το πέρας μιας έκτακτης συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

«Πρέπει να κινητοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Για να γίνει αυτό «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν τις επόμενες ώρες» στους δρόμους και «θα αυξηθεί ο αριθμός των περιπολιών» στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι περιπολίες «θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε πολυσύχναστα μέρη: εμπορικές περιοχές, κέντρα πόλεων, σιδηροδρομικοί σταθμοί και μέσα μεταφοράς», διευκρίνισε ο Βαλς.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε σήμερα ότι οι τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν από το Σάββατο στη χώρα «δεν συνδέονται μεταξύ τους, προφανώς». «Όμως υπάρχει μια ακολουθία και αυτό δικαιολογεί μεγαλύτερη επαγρύπνηση», πρόσθεσε.
«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον πανικό, στον φόβο», επεσήμανε ο Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι μόνο η επίθεση του Σαββάτου είχε «τρομοκρατικό χαρακτήρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved