ΚΟΣΜΟΣ

Σκότλαντ Γιαρντ: Φρίκη με... μουσειακή αξία (pics)

Σκότλαντ Γιαρντ: Φρίκη με... μουσειακή αξία (pics)

Φάση... εξωστρέφειας περνάει το πρώην «Μαύρο Μουσείο» της Σκότλαντ Γιαρντ που ετοιμάζεται να ανοίξει τα... τρομακτικά σπλάχνα του στο κοινό.

Τα ανατριχιαστικά εκθέματα που συνδέονται με κάποιους από τους πλέον διαβόητους εγκληματίες της Βρετανίας ενδέχεται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε κοινό, μετά από χρόνια που ήταν κλεισμένα στο λεγόμενο «Μαύρο Μουσείο» της Σκότλαντ Γιαρντ.

Από την επιστολή που αποδίδεται στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη μέχρι τα μαγειρικά σκεύη που ο Ντένις Νίλσεν χρησιμοποιούσε για να βράζει τις σάρκες των θυμάτων του αλλά και το βρόχο με τον οποίο απαγχονίστηκε η Ρουθ Έλις, η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε στη Βρετανία.

Το ίδρυμα, που τώρα έχει μετονομαστεί σε «Μουσείο Εγκλημάτων», δέχεται έντονες εκκλήσεις να ανοίξει τις πόρτες του, παρά τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την πιθανότητα, τα εκθέματα να ενοχλήσουν συγγενείς των θυμάτων που μπορεί να βρίσκονται εν ζωή.

Μέχρι σήμερα μόνο αστυνομικοί και ειδικοί επισκέπτες μπορούσαν να δουν τα εκθέματα, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, ο δήμαρχος του Λονδίνου και η Μητροπολιτική Αστυνομία έχουν επαφές, προκειμένου να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα παρουσιαστούν πάνω από 20 χιλιάδες εκθέματα.

Κ. ΤΖ.

(Πηγή: Independent
Photos: Independent)

Σχετικές ειδήσεις