ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ομπάμα στο Ταζ Μαχάλ

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ομπάμα στο Ταζ Μαχάλ

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ταζ Μαχάλ, αναγκάστηκε να ακυρώσει ο Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα το Ριάντ, για να συναντηθεί με τον Σαλμάν, νέο βασιλιά της χώρας.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα ταξιδέψει στο Ριάντ για να συλλυπηθεί για τον θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα και να έχει συνομιλίες με τον νέο μονάρχη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και διευκρινίζεται ότι «ο αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ο οποίος επρόκειτο να ηγηθεί αντιπροσωπείας που θα ταξίδευε στο σουνιτικό βασίλειο, θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον.

taj mahal

Με την ευκαιρία αυτής της δεύτερης επίσκεψής του στην Ινδία από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2009, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επρόκειτο να βρεθεί μαζί με τη σύζυγό του, Μισέλ, στο Ταζ Μαχάλ, διάσημο μνημείο αφιερωμένο στην αγάπη.

Η πόλη Άγρα είχε «επιστρατεύσει» εδώ και ημέρες εκατοντάδες εργαζομένους για να καθαρίσουν το δρόμο προς το Ταζ Μαχάλ, ένα τεράστιο μαυσωλείο που χτίστηκε από τον Μογγόλο αυτοκράτορα, Σαχ Τζαχάν στη μνήμη της συζύγου του, που πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους, το 1631.

taj mah2

Εκτός από τον καθαρισμό των λευκών γραμμών στις λεωφόρους, οι Αρχές έδιωξαν τους αδέσποτους σκύλους, απομάκρυναν τις αγελάδες και απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το μνημείο, το οποίο είχε επισκεφθεί το 2000 ο Μπιλ Κλίντον.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις