ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 41 νεκροί από το ναυάγιο (videos)

Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 41 νεκροί από το ναυάγιο (videos)

Τουλάχιστον 41 άτομα, ανάμεσά τους και έντεκα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (22/2) στο Μπαγκλαντές, μετά το ναυάγιο πορθμείου που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας.

Και ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη βοήθεια προβολέων άλλων πλοίων, οι αρχές δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των επιβατών. Σύμφωνα πάντως με τους επιζήσαντες του ναυαγίου, το MV Mostofa μπορεί να μετέφερε έως και 150 άτομα τη στιγμή του δυστυχήματος που σημειώθηκε στον ποταμό Πάντμα, περίπου 70 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ντάκα.

baglades2

«Οι δύτες βρήκαν 41 πτώματα, από τα οποία έντεκα ανήκουν σε παιδιά επτά σε γυναίκες», δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ρακιμπούζ Ζαμάν, συμπληρώνοντας: «Περίπου 50 ναυαγοί έφθασαν στις όχθες του ποταμού κολυμπώντας ή μετά τη διάσωσή τους από άλλα πλοία».

Την ίδια ώρα, στον τερματικό του σιδηροδρομικού σταθμού της περιοχής Πατούρια, στη Ντάκα, εκτυλίχθηκαν τραγικές στιγμές. Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί εκεί για την αναγνώριση των σορών, τις οποίες είχαν μεταφέρει στο σημείο τα συνεργεία διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από την περιοχή Ρατζμπάρι και κατευθυνόταν στην Πατούρια την ώρα του δυστυχήματος. Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων πάνω το πλοίο δεν έγινε αμέσως γνωστός, καθώς τα περισσότερα πλοία στο Μπανγκλαντές δεν τηρούν μητρώα επιβατών.

Ο ποταμός Πάντμα είναι από τους σημαντικότερους του Μπανγκλαντές, μιας από τις φτωχότερες χώρες της Ασίας, με περισσότερα από 230 ποτάμια. Οι εσωτερικές πλωτές μεταφορές αποτελούν έτσι τον κύριο τρόπο μεταφοράς, ιδιαίτερα στο νότο και στα βορειοανατολικά.

Σχετικές ειδήσεις