ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει η εν ψυχρώ δολοφονία 9χρονου από σιίτες παραστρατιωτικούς

Σοκάρει η εν ψυχρώ δολοφονία 9χρονου από σιίτες παραστρατιωτικούς

Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο, με τη δολοφονία ενός παιδιού μόλις εννέα ετών από σιίτες παραστρατιωτικούς στο Ιράκ, κυκλοφόρησε για λίγη ώρα στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, που κατέβηκε αμέσως, οι παραστρατιωτικοί «συλλαμβάνουν» τον εννιάχρονο που φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους και ένας εξ αυτών τον ρωτά: «Εσύ δεν είσαι που πυροβολούσες εναντίον μας;».

«Για τον Θεό, δεν έριξα ούτε μία σφαίρα», απαντά ο κατατρομαγμένος ανήλικος ο οποίος για κάποια δευτερόλεπτα βρίσκει κι έναν σύμμαχο. «Τι σας έχει πιάσει, ειλικρινά;», αναρωτιέται ένας από τους σιίτες και μπαίνει μπροστά από το παιδί ως ασπίδα προστασίας. Δεν περνούν, ωστόσο, παρά λίγα δευτερόλεπτα όταν ακούγονται διαδοχικοί πυροβολισμοί. Ο 9χρονος πέφτει αμέσως νεκρός, καθώς οι σφαίρες τον βρίσκουν στο κεφάλι, ενώ η κάμερα ζουμάρει πάνω του για να αποτυπώσει τη φρίκη.

Οι τζιχαντιστές κατηγορούν τους σιίτες παραστρατιωτικούς για βαρβαρότητα, εντούτοις εκφράζονται αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του βίντεο και το κατά πόσο αυτό αποτελεί πραγματικότητα ή προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις