ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Σε βίντεο οι «εξηγήσεις» του δράστη της επίθεσης στο κοινοβούλιο (vid)

Καναδάς: Σε βίντεο οι «εξηγήσεις» του δράστη της επίθεσης στο κοινοβούλιο (vid)

Σε ένα σύντομο βίντεο που είχε τραβήξει εξηγούσε το λόγο της πράξης του, ο ένοπλος ο οποίος – πέρυσι τον Οκτώβριο – σκότωσε έναν στρατιώτη στην πρωτεύουσα του Καναδά και κατόπιν εισέβαλε στο κοινοβούλιο της χώρας.

Ήταν μία «πράξη διαμαρτυρίας για την εμπλοκή των καναδικών ενόπλων δυνάμεων στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ», εξηγούσε ο δράστης.

Ο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό τράβηξε αυτό το σύντομο βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο ακριβώς πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις του, την 22η Οκτωβρίου. Ο Ζεχάφ-Μπιμπό, που είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία και τους φρουρούς ασφαλείας λίγα λεπτά μετά την εισβολή που επιχείρησε στο κοινοβούλιο.

«Για όσους εμπλέκονται και ακούν αυτό το βίντεο, πρόκειται για αντίποινα για το Αφγανιστάν και επειδή ο (Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν) Χάρπερ θέλει να στείλει στρατό στο Ιράκ», είχε πει ο 32χρονος στο βίντεο αυτό που προβλήθηκε από την αστυνομία σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο Ζεχάφ-Μπιμπό πραγματοποίησε την επίθεσή του τρεις εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να αποστείλει δυνάμεις στο Ιράκ στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις