ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Αυτές οι είναι 10 πλουσιότερες γυναίκες στον πλανήτη!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Αυτές οι είναι 10 πλουσιότερες γυναίκες στον πλανήτη!

Ο Μάρτιος είναι αδιαμφισβήτητα ο μήνας της γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και υμνούμε τη γυναικεία φύση!

Το περιοδικό Forbes έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα του με τους Δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα και δυναμική ξεχώρισε και φέτος, το 2015 μάλιστα μπήκε με το δεξί καθώς καταγράφηκε ακόμα ένα ρεκόρ για το ωραίο φύλλο αφού στη λίστα του Forbes κατάφεραν να μπουν 197 γυναίκες σε σύγκριση με το 2014 που ήταν 172!

Κάποιες από αυτές κληρονόμησαν τεράστιες περιουσίες, ενώ κάποιες άλλες επένδυσαν στον κόσμο των επιχειρήσεων και πέτυχαν, καταφέρνοντας να χτίσουν την δική τους «αυτοκρατορία».

Τα δισεκατομμύρια... πολλά, η φήμη τους... σαφώς μεγαλύτερη, ενώ το μυαλό τους σίγουρα δαιμονικό.

Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου που με τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους μπορούν να κινούν χώρες ολόκληρες.

1. Christy Walton

eik1

Η Christy Walton είναι η κληρονόμος της αμερικανικής αλυσίδας «Wal Mart» με 6.500 καταστήματα και 2,2 εκατομμύρια εργαζομένους σε 15 χώρες του πλανήτη.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η 59χρονη Christy είναι η δισεκατομμυριούχος χήρα του Τζον Γουόλτον, ενός εκ των υιών του Σαμ Γουόλτον, ιδρυτή της εταιρείας πολυκαταστημάτων Wal Μart.

Γεννημένη το 1955, δηλώνει φιλάνθρωπος αλλά και νοικοκυρά, η Christy σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Τρίνιτι του Σαν Αντόνιο στο Τέξας και, σε μικρή ηλικία κόντεψε να πεθάνει από πνευμονία.

Η περιουσία της υπολογίζεται στα 41.7 δισεκατομμύρια δολάρια!

Liliane Bettencourt

eik2

Η κληρονόμος της μυθικής εταιρείας L'oréal, Liliane Bettencourt είναι 92 ετών και καταφέρνει να γίνεται κάθε χρόνο και πλουσιότερη. Η Liliane Bettencourt είναι το μοναδικό παιδί του ιδρυτή του κολοσσού της L'oréal, Eugène Schueller και σήμερα κατέχει το 30% των μετοχών της εταιρείας.

Το 2010 η κόρη της, Françoise Bettencourt-Meyers προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία της L'oréal προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η μητέρα της λόγω προχωρημένης ηλικίας πάσχει από άνοια. Αλλά η πανίσχυρη Γαλλίδα δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να κρατήσει τη θέση της...

Η περιουσία της υπολογίζεται στα 40,7 δισεκατομμύρια.

Alice Walton

eik3


Ακόμη μια γυναίκα της οικογένειας Walton των Wal-Mart είναι και η AiceWalton. Ήταν το τελευταίο παιδί και η μοναδική κόρη του ιδρυτή της Wal-Mart, Sam Walton. Βασική μέτοχος της Walton Enterprises, της μητρικής εταιρείας που ελέγχει σχεδόν το 51% της Wal-Mart, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικών πωλήσεων στον κόσμο.

Η Alice κατέχει περί τα 410 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας Bentonville, με έδρα το Αρκάνσας. Φανατική συλλέκτρια έργων Τέχνης, το 2011 δώρισε τη συλλογή της με έργα Αμερικανών καλλιτεχνών στο Μουσείο που δημιούργησε η ίδια: το Crystal Bridges. H Alice έχει επιλέξει να ζήσει τη ζωή της μακριά από το θόρυβο της πόλης, σε ένα ράντσο στο Τέξας και να ασχοληθεί με την εκτροφή αλόγων και την ιππασία.

Η περιουσία της ανέρχεται στα 39,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Jacqueline Mars

eik4

Η Jacqueline Mars δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία με τη βοήθεια των δύο αδελφών της. Η Mars Inc., είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής στον κόσμο. Η Jacqueline που είναι λάτρης των αλόγων κούρσας και μέγας χορηγός της ομάδας Ιππασίας των ΗΠΑ, παντρεύτηκε δυο φορές και είναι το απόλυτο αφεντικό της... οικογενειακής επιχείρησης.

Η περιουσία της ανέρχεται στα 26,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Maria Franca Fissolo

5eik


Η χήρα του Michele Ferrero, που «έχτισε» την αυτοκρατορία της Ferrero Group (το σοκολατάκι του... πρέσβη), μια από τις πιο ισχυρές σοκολατοποιίες, έρχεται πέμπτη στη λίστα του Forbes. Ο άνδρας της πέθανε πριν ακριβώς ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2014 και τώρα η Maria έχει τον έλεγχο της κολοσσιαίας επιχείρησης.

Η περιουσία της ανέρχεται στα 23.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Laurene Powell Jobs

eik6

Η χήρα του Steve Jobs βρίσκεται στην 6 θέση των πλουσιότερων γυναικών σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε στο Stanford Business School και είναι κάτοχος του Master of Business Administration από το συγκεκριμένο ίδρυμα, εκεί γνώρισε και τον Steve Jobs με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Το 1997 αποτέλεσε συνιδρύτρια του College Τrack ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στο στόχο έχει να παρέχει υποστήριξη σε μαθητές που δεν έχουν τα κατάλληλα υλικά εφόδια να αποφοιτήσουν από τα γυμνάσια και τα κολέγια της χώρας.

Η Powell Jobs είναι επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος των Udacity, και the Emerson Collective, γκρουπ τα οποία υποστηρίζουν την ύπαρξη κοινωνικών λειτουργών και υπηρεσιών στα σχολεία αλλά και στους μετανάστες της χώρας βοηθώντας στην σωστή ένταξη τους στην κοινωνία.

Η περιουσία της ανέρχεται στα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Anne Cox Chambers

eik7

Στα 95 της χρόνια η κόρη του James M. Cox, ιδρυτή της Cox Enterprises είναι η κληρονόμος και διαχειρίστρια της αυτοκρατορίας των media.

Η περιουσία της ανέρχεται στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Susanne Klatten

eik8

Στα 52 της χρόνια η Susanne Klatten, η πλουσιότερη γυναίκα στη Γερμανία κατάφερε για το 2015 να σκαρφαλώσει στην 8η θέση της λίστας του Forbes. Η οικονομολόγος κληρονόμος της BMW, μαζί με τον αδερφό της και την μητέρα της κατέχουν το 50% της εταιρίας αυτοκινήτων.

Η περιουσία της ανέρχεται στα 16.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Johanna Quandt

eik9

Στην ένατη θέση με περιουσία που ανέρχεται στα 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκεται η Γερμανίδα Johanna Quandt και μητέρα της Susanne Klatten και μέτοχος της BMW.

Iris Fontbona

eik10

Την περιουσία της, ύψους 13,5 δισ. δολάρια, την οφείλει στο σύζυγο της Andronico Luksic ο οποίος πέθανε το 2005. Ορυχεία χαλκού, βιομηχανίες και ξενοδοχειακές μονάδες ήταν μόνο μερικές από τις επικερδείς δραστηριότητες του συζύγου της.

Σχετικές ειδήσεις