ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία

Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν τις τελευταίες 24 ώρες τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού.

Οι αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 11 αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων και στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ και άλλες δύο επιδρομές στη Συρία, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ εξ ονόματος του συνασπισμού.

Αμερικανικά μαχητικά επιτέθηκαν στο υπόγειο σύστημα σηράγγων του Ισλαμικού Κράτους και σε θέσεις μάχης των τζιχαντιστών κοντά στην Αλ Χασάκα στη Συρία. Επίσης έπληξαν μια επιχειρησιακή μονάδα και θέσεις μάχης κοντά στην πόλη του Κομπάνι.

Οι περισσότερες από τις αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού στο Ιράκ έγιναν κοντά στο Ραμάντι. Πέντε αεροπορικές επιδρομές έπληξαν δυο γέφυρες που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, μια τακτική μονάδα και έναν εκσκαφέα.

Επίσης καταστράφηκαν θέσεις ελεύθερων σκοπευτών και οχημάτων.

Αεροπορικές επιδρομές έγινα επίσης σε θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στο Κιρκούκ και στη Μοσούλη όπου καταστράφηκαν βαρέα οχήματα και θέσεις των τακτικών μονάδων του Ισλαμικού κράτους. Χτυπήθηκαν επίσης στόχοι στη Φαλούτζα, την Αλ Άσαντ και την Αλ Κάιμ.

Σχετικές ειδήσεις