ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: 9 συλλήψεις για την επίθεση στο μουσείο

Τυνησία: 9 συλλήψεις για την επίθεση στο μουσείο

Η προεδρία της Τυνησίας ανακοίνωσε σήμερα (19/03/2015) τη σύλληψη εννέα προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τους δύο δράστες της χθεσινής αιματηρής επίθεσης εναντίον του μουσείου Μπαρντό στην Τύνιδα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους συνολικά 23 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες.

«Ο επικεφαλής της κυβέρνησης (...) επεσήμανε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερα πρόσωπα που είχαν άμεση σχέση με την (τρομοκρατική) ενέργεια και πέντε ακόμη που φέρονται να συνδέονται με τον πυρήνα αυτό», ανέφερε η προεδρία της Τυνησίας σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει τον ρόλο ή την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Στο μεταξύ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο στρατός της Τυνησίας θα αναπτυχθεί για να προστατεύσει τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Έπειτα από μια συνάντηση με τις ένοπλες δυνάμεις, ο πρόεδρος αποφάσισε ότι οι μεγάλες πόλεις θα προστατεύονται από τον στρατό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο αριθμός των νεκρών τουριστών έφτασε σήμερα τους 20 από 17, μεταξύ αυτών Ιάπωνες, Ιταλοί, Ισπανοί και Βρετανοί. Επίσης τρεις Τυνήσιοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή.

Σχετικές ειδήσεις