ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νιγηρία μετά τις ταραχές με αφορμή τις εκλογές

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νιγηρία μετά τις ταραχές με αφορμή τις εκλογές

Οι αρχές της Νιγηρίας επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πολιτεία Ρίβερς, στα νότια της χώρας, μετά τις ταραχές που προκλήθηκαν με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές.

«Η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19.00 μέχρι τις 6.00 το πρωί της Τρίτης (31/1), ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη της τάξης λόγω της τεταμένης πολιτικής κατάστασης», ανέφερε ο Ιμπίμ Σεμενιτάρι, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Πολιτείας.

Η Ρίβερς είναι μια πολιτεία στρατηγικής σημασίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που φέρνει τον απερχόμενο πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν να δίνει σκληρή μάχη με τον κυριότερο αντίπαλό του, τον απόστρατο στρατηγό Μουχαμαντού Μπουχάρι.

Το Προοδευτικό Κογκρέσο του Μπουχάρι κατηγόρησε το κυβερνών Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα και τους υπεύθυνους των εκλογικών τμημάτων για νοθεία στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο και την Κυριακή στη χώρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στους δρόμους του Πορτ Χαρκούρ, της πρωτεύουσας της Πολιτείας, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών και την προκήρυξη νέων. Σχεδόν 2.000 γυναίκες, μέλη του Προοδευτικού Κογκρέσου, επιχείρησαν το πρωί σήμερα να μπουν στην έδρα της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής και οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τις εμποδίσουν.

Σχετικές ειδήσεις