ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ουκρανία: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Δύο στρατιώτες και ένας φιλορώσος αυτονομιστής έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι μεμονωμένες αψιμαχίες συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι η εκεχειρία σε γενικές γραμμές τηρείται, σύμφωνα με χωριστούς απολογισμούς τους οποίους έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές Αρχές και οι αυτονομιστές.

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ανακοίνωσε χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Λισένκο. Ο ίδιος κατηγόρησε τους αντάρτες ότι άνοιξαν πυρ τουλάχιστον 12 φορές εναντίον ουκρανικών θέσεων με βαρέα όπλα, ιδίως όλμους, κοντά στην Μαριούπολη.

Στην πλευρά των ανταρτών το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών DNA έκανε λόγο για έναν αυτονομιστή νεκρό και τρεις τραυματίες μέσα σε 24 ώρες, επικαλούμενο το “υπουργείο” Άμυνας των ανταρτών.

Ο ουκρανικός στρατός άνοιξε πυρ σε 45 περιπτώσεις εναντίον θέσεων των αυτονομιστών μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, χρησιμοποιώντας “πυροβόλα αρμάτων μάχης, όλμους και ελαφρά όπλα”, ανέφερε το “υπουργείο”.

Εξάλλου το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα τους αυτονομιστές, κάτι το οποίο η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά, παρά τον αυξανόμενο αριθμό στοιχείων για αυτό που δημοσιεύουν μέσα ενημέρωσης χωρών της Δύσης, της Ουκρανίας αλλά και της Ρωσίας.

Μια φάλαγγα δέκα αρμάτων μάχης μπήκε από τη Ρωσία σε μια περιοχή υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών στην περιοχή Λουγκάνσκ, δήλωσε ο Λισένκο.

Η ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6.000 ανθρώπους μέσα σε έναν χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις