ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα νεκρά σε επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα

Συρία: Μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα νεκρά σε επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα

Τουλάχιστον 32 άτομα, μέλη της οργάνωσης Μέτωπο αλ Νόσρα, έχασαν τη ζωή τους στα βόρεια του Χαλεπίου, από διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Οι δύο επιθέσεις, που αποδίδονται στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης σε κοινότητες της επαρχίας Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονται από το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα και τους συμμάχους του στην περιοχή. Το Μέτωπο Αλ Νόσρα μάχεται τόσο εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.

«Το ΙΚ θέλει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο και προσπαθεί να επεκταθεί στην επαρχία του Χαλεπιού» όπου ελέγχει ήδη ορισμένες κοινότητες, υποστήριξε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το πρώτο αυτοκίνητο εξερράγη στο χωριό Χάουαρ Κίλις, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 αντάρτες. Η δεύτερη επίθεση, λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε στην πόλη Μάρεα. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν εννέα αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τρεις υψηλόβαθμοι διοικητές τους.

«Ο Άμπου Μάρια ο εμίρης (ηγέτης) του Αν Νόσρα στη Μάρεα έπεσε μάρτυρας αφού μπήκε στο στόχαστρο του ΙΚ» ανέφερε μέσω του Twitter το Μέτωπο.

Στη συνέχεια ξέσπασαν μάχες μέσα και γύρω από τη Μάρεα αλλά μέχρι το πρωί σήμερα οι συγκρούσεις είχαν κοπάσει και στην περιοχή επικρατούσε ησυχία.

Σχετικές ειδήσεις