ΚΟΣΜΟΣ

Προφυλακιστέοι 30 Αλβανοί για τις συγκρούσεις στα Σκόπια

Προφυλακιστέοι 30 Αλβανοί για τις συγκρούσεις στα Σκόπια

Προφυλακιστέοι για διάστημα 30 ημερών κρίθηκαν από δικαστήριο των Σκοπίων 30 Αλβανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχές στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, σε αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβο, μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλων Αλβανών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 14 «τρομοκράτες» και 8 αστυνομικοί.

Οι προφυλακιστέοι φέρονται να συμμετείχαν σε «τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό την κατάλυση της συνταγματικής έννομης τάξης και διατάραξης της ασφάλειας» στα Σκόπια.

Οι 18 προφυλακιστέοι είναι πολίτες του Κοσόβου, 11 είναι πολίτες των Σκοπιων (αλβανικής εθνικής καταγωγής), ενώ ένας είναι πολίτης Αλβανίας με άδεια παραμονής στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι «τρομοκρατική ομάδα», αποτελούμενη από περίπου 40 μέλη, εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στα Σκόπια από "γειτονική χώρα", την οποία δεν κατονόμασε, και βρήκε καταφύγιο στο Κουμάνοβο, απ' όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, σε κυβερνητικά κτίρια σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σε εμπορικά κέντρα.

Σχετικές ειδήσεις