ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα 2015: Έκτακτα δελτία και συνεχής ροή για την Ελλάδα από τα ξένα μέσα

Δημοψήφισμα 2015: Έκτακτα δελτία και συνεχής ροή για την Ελλάδα από τα ξένα μέσα

Σε έναν αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης που παρακολουθούν στενά τις ιστορικές εξελίξεις στην Ελλάδα που θα κρίνουν το μέλλον των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και διεθνών πιστωτών και θα καθορίσουν τις νέες ισορροπίες στην Ευρώπη.

Η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει πως «οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ‘’όχι’’».

FAZ

Ο Μαρκ Λόουεν, επί χρόνια ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα «τουίταρε» το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως δεν πρόκειται για exit polls και, ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα – που είναι προϊόν μικρού δείγματος – πρέπει να αντιμετωπίζεται με κάθε προσοχή.

Lowen

Λίγο αργότερα, πόσταρε μία φωτογραφία στο Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά: «επιτέλους, έχουμε κι άλλους – εκτός από ένα δημοσιογράφο – στην Κλαυθμώνος».

Lowen copy

«Οι κάλπες έκλεισαν – το ‘’όχι’’ προηγείται», γράφει στο πρώτο θέμα του η διαδικτυακή έκδοση του Spiegel.

Spiegel copy

Το βρετανικό δίκτυο Sky News επικαλείται τις δημοσκοπήσεις των έξι ελληνικών καναλιών που προβλέπουν οριακή νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Sky News

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Τύπου περισσότεροι από 1.000 είναι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτογράφοι από όλα τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ που έχουν πάρει διαπιστεύσεις για να καλύψουν από το Ζάππειο τις εξελίξεις.

Σχετικές ειδήσεις