ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ

Ταϊβάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ

Σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές «χτύπησαν» την Ταϊβάν σήμερα Σάββατο (8/8) κατά το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα από τη χώρα.

Ο τυφώνας Σουντελόρ πέρασε από τις κομητείες Γιλάν και Χουαλιέν της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω του –τουλάχιστον- έξι νεκρούς και δύο εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση.

Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, τεράστια κομμάτια λαμαρίνας και μεταλλικές ράβδοι αποκολλήθηκαν από ένα υπό κατασκευή στάδιο και οι δημοτικές αρχές ανέστειλαν ορισμένες από τις υπηρεσίες του μετρό και των λεωφορείων.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους καθώς ο τυφώνας κινείτο την Παρασκευή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και ο στρατός του νησιού έθεσε σε ετοιμότητα δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα για να μετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Η ιστοσελίδα κινδύνου Τροπικής Καταιγίδας ανέφερε ότι ο τυφώνας είναι σήμερα Σάββατο κατηγορίας 2--σε μία κλίμακα 1 ως 5--κι είναι πιθανό να εξασθενήσει σε κατηγορία 1 καθώς θα απομακρύνεται από την Ταϊβάν αργότερα μέσα στη μέρα.

Ο Σουντελόρ ξύπνησε μνήμες από τον τυφώνα Μορακότ που το 2009, είχε αφήσει πίσω τους περίπου 700 νεκρούς και αγνοούμενους και είχε προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στη νότια Ταϊβάν, κόστους 3 δις δολαρίων.

(Φωτογραφία από την ιστοσελίδα www.theguardian.com)

Σχετικές ειδήσεις