ΚΟΣΜΟΣ

Προσπάθησε να φύγει από την Ταϊλάνδη με ένα κλεμμένο διαμάντι 245.000 € στο στομάχι της!

Προσπάθησε να φύγει από την Ταϊλάνδη με ένα κλεμμένο διαμάντι 245.000 € στο στομάχι της!

Έναν ολόκληρο θησαυρό, τον οποίο επιχείρησε να βγάλει λαθραία από την Ταϊλάνδη, έκρυβε στο στομάχι της μια Κινέζα!

Η Τζιανγκ Σουλιάν, αφού κατάπιε ένα κλεμμένο διαμάντι έξι καρατίων, αξίας περίπου 245.000 ευρώ, προσπάθησε να επιστρέψει αεροπορικώς στη χώρα της, ωστόσο αντί για την οικονομική θέση, βρέθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι.

Η 39χρονη παραδέχτηκε ότι είχε κλέψει το διαμάντι, το οποίο εντοπίστηκε στο στομάχι της σε ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, αναγκάζοντας τις αρχές να το αφαιρέσουν από το έντερό της με επέμβαση.

«Η Τζιανγκ μαζί με τον άνδρα που την συνόδευε, έναν επίσης Κινέζο, συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, Σουβαρναμπούμι, ενώ επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα», δήλωσε ο αστυνομικός που ηγείται της έρευνας.

Νωρίτερα, ένας από τους εκθέτες της 56ης Έκθεσης Πολύτιμων Λίθων & Κοσμημάτων της Μπανγκόκ είχε αναφέρει την εξαφάνιση του διαμαντιού, το οποίο το ζευγάρι φρόντισε να αντικαταστήσει με ένα ψεύτικο.

«Όταν η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση αρνήθηκε την τροφή και έπινε μόνο νερό», ενημέρωσε επίσης η αστυνομία.

Και μπορεί να της χορηγήθηκαν καθαρτικά, ωστόσο έπειτα από τρεις ημέρες η Κινέζα δεν κατάφερε να το αποβάλει. Σε αυτό το διάστημα, μάλιστα, το διαμάντι είχε μετακινηθεί από το στομάχι της στο παχύ έντερο, καθιστώντας αναγκαίο το κολονοσκόπιο.

Η Τζιανγκ, πλέον, κρατείται κατηγορούμενη για κλοπή, αντιμετωπίζοντας τριετή ποινή κάθειρξης, αλλά και βαρύ πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τον Σεπτέμβριο του 2012, ένας Κινέζος συνελήφθη στη Σρι Λάνκα έχοντας καταπιεί ένα διαμάντι που είχε κλέψει από έκθεση.

Την ίδια χρονιά, η αστυνομία της Νότιας Αφρικής συνέλαβε έναν άνδρα που επιχείρησε να εγκαταλείψει τη χώρα έχοντας καταπιεί...220 γυαλισμένα διαμάντια αξίας 2,3 εκατ. δολαρίων, τα οποία είχε εντοπίσει ο σαρωτής σώματος της ασφάλειας του αεροδρομίου.

Σχετικές ειδήσεις