ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Τίγρης κατασπάραξε το φροντιστή της σε ζωολογικό κήπο (video)

Πολωνία: Τίγρης κατασπάραξε το φροντιστή της σε ζωολογικό κήπο (video)

Την τελευταία του πνοή στα δολοφονικά δόντια ενός τίγρη άφησε ο φροντιστής ενός ζωολογικού κήπου στην Πολωνία.

Ο άτυχος άνδρας μπήκε στο κλουβί του επιβλητικού αιλουροειδούς για να το καθαρίσει, ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, μια πόρτα είχε ξεχαστεί ξεκλείδωτη, με αποτέλεσμα ο σπάνιος τίγρης Σουμάτρας να του επιτεθεί.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες της ασφάλειας, αλλά και ιατρικό προσωπικό του πάρκου στο Wroclaw (νοτιοδυτικά της χώρας), ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να σώσουν το φροντιστή (με 20 χρόνια εμπειρίας) από τη δολοφονική μανία του τίγρη.

Οι Αρχές πλέον διεξάγουν έρευνα ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του τραγικού περιστατικού, ωστόσο βάσει όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η πόρτα του κλουβιού όπου απομονώνεται ο τίγρης προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος του, είχε ξεχαστεί ανοιχτή από τον υπεύθυνο…

«Είναι η πιο θλιβερή ημέρα της ζωής μου», ανέφερε ο διευθυντής του κήπου, όπου αύριο (17/9) μάλιστα θα φιλοξενήσει, στο περιθώριο διεθνούς σύσκεψης, συναδέλφους από όλη την Ευρώπη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι τίγρεις Σουμάτρας «φημίζονται» ιδιαίτερα για την επιθετικότητά τους, καθώς πριν μερικούς μήνες ένας άλλος θηρευτής σε ζωολογικό κήπο της Βρετανίας έριξε μια ελαττωματική πόρτα και κατασπάραξε με πρωτοφανές μένος μία φροντιστή. Λίγα λεπτά αργότερα δύο τίγρεις διεκδικούσαν το άψυχο σώμα της…

Σχετικές ειδήσεις