ΚΟΣΜΟΣ

H Σλοβακία είπε «όχι» στην υποδοχή προσφύγων

H Σλοβακία είπε «όχι» στην υποδοχή προσφύγων

Το σύστημα ποσοστώσεων για την κατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας παράλληλα για γρήγορη εφαρμογή μέτρων προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν, καταψήφισε το κοινοβούλιο της Σλοβακίας.

«Οι βουλευτές του σλοβακικού κοινοβουλίου με 115 ψήφους και 4 αποχές ψήφισαν υπέρ μιας απόφασης που υποχρεώνει την κυβέρνηση να απορρίψει το σύστημα υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την κατανομή παράτυπων μεταναστών στα κράτη μέλη της ΕΕ που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός RTVS.

Οι Σλοβάκοι βουλευτές κάλεσαν επίσης για τη λήψη διεξοδικών, συστηματικών και αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν. Επίσης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεργαστεί με τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά στους κύριους διαύλους της παράτυπης μετανάστευσης, καθώς και να ενισχύσει τη μάχη ενάντια στους διακινητές που φέρνουν τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Σλοβακία, όπως αρκετές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις κατανομής προσφύγων, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να υποδεχτεί περίπου 2.300 πρόσφυγες.

Σχετικές ειδήσεις