ΚΟΣΜΟΣ

Είσαι δενδραγκαλίτσας; Καλά κάνεις λέει η επιστήμη

Είσαι δενδραγκαλίτσας; Καλά κάνεις λέει η επιστήμη

Είναι γνωστά τα οφέλη μιας βόλτας στη Φύση και δη στο πράσινο. Κάποιοι το πάνε λίγο παρακάτω και λένε πως το να σφιχταγκαλιάζεις ένα δέντρο είναι το φάρμακο για τη σωτηρία της ψυχής.

Ο όρος δενδραγκαλίτσας αναφέρεται σε εκείνους που θεωρούν ότι τα δέντρα έχουν νοημοσύνη και άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα καταστρέφουμε. Είναι οι xtreme οικολόγοι που θεωρούνται κάπως γραφικοί.

Έλα όμως που φαίνεται να δικαιώνονται. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες όλα έχουν να κάνουν με τις δονήσεις που παράγει κάθε ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη Γη. Πειράματα που έγιναν απέδειξαν ότι όταν κάποιος πίνει ένα ποτήρι νερό το οποίο προηγουμένως έχει δονηθεί με 10Hz αμέσως η πίεση στο αίμα αλλάζει. Το αυτό συμβαίνει λοιπόν κι όταν παίρνει αγκαλιά ένα δέντρο. Το σώμα μας αντιλαμβάνεται τις δονήσεις και αντιδράει θετικά.

Ο Matthew Silverstone, στο τελευταίο του βιβλίο αναφέρεται σε πλήθος ερευνών που καταδεικνύουν τα οφέλη του να έρχεται κανείς σε επαφή με τα δέντρα. Βελτιώνει τη συγκέντρωση, μειώνει την καταθλιπτική διάθεση και το άγχος.

Σχετικές ειδήσεις