ΚΟΣΜΟΣ

Μάγχη: Τραγωδία με θύμα πρόσφυγα που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία

Μάγχη: Τραγωδία με θύμα πρόσφυγα που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό με θύμα πρόσφυγα, σημειώθηκε στη σήραγγα της Μάγχης.

Όπως έγινε γνωστό, πρόσφυγας παρασύρθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία με τη δύναμη της πρόσκρουσης να είναι τέτοια που η αναγνώριση του φύλου, της ηλικίας ή της εθνικότητας του θύματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το τρένο, μια εμπορική αμαξοστοιχία Eurotunnel από τη Βρετανία, έφτανε στην αποβάθρα στην γαλλική πλευρά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Πρόκειται για τον 16ο πρόσφυγα που χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Καλαί από τις 26 Ιουνίου, στην προσπάθειά του να φτάσει στη Βρετανία.

Χθες (15/10) εξάλλου μια πρόσφυγας από τη Συρία έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Α 16 του Καλαί, κοντά στη σήραγγα της Μάγχης. Αυτή ήταν περίπου 30 ετών και υπέκυψε στα τραύματά της όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Περίπου 4.000 ως 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού του Καλαί, ενώ περίπου 1.000 βρίσκονται λίγο πιο ανατολικά στην περιοχή της Δουνκέρκης, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν σαν "Ελ Ντοράντο".

Σχετικές ειδήσεις