ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Περιοχή που επλήγη από το φονικό σεισμό κατέλαβαν οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Περιοχή που επλήγη από το φονικό σεισμό κατέλαβαν οι Ταλιμπάν

Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των σωστικών συνεργείων που αναζητούν επιζώντες από τον φονικό σεισμό που έπληξε το Αφγανιστάν και το Πακιστάν τη Δευτέρα (26/10) αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 300 νεκρούς.

Ταλιμπάν κατέλαβαν περιοχή σε μια από τις δύο επαρχίες στο βόρειο Αφγανιστάν, οι οποίες επλήγησαν από τον προχθεσινό σεισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση αφγανών αξιωματούχων.

Οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ντάρκαντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τάχαρ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Τατζικιστάν, τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/10), συνεχίζοντας την προέλασή τους.

Από την περιοχή γύρω από τη Ντάρκαντ δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες ζημιές και πολλές απώλειες ζωών από τον σεισμό, παρ' όλα αυτά, βρίσκεται μέσα στην πληγείσα ζώνη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποσυρθεί από την πρωτεύουσα, έπειτα από νυχτερινές μάχες που διήρκεσαν έξι ώρες αλλά δεν παρείχε πληροφορίες για τυχόν θύματα

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, ενώ δύο αντάρτες έχασαν τη ζωή τους και ακόμη τρεις τραυματίστηκαν.

Σε μήνυμα που ανήρτησαν στον ιστότοπό τους οι Ταλιμπάν καλούν «τους συμπατριώτες μας που έχουν την καλή θέληση και τις οργανώσεις αρωγής να μην φεισθούν προσπαθειών για να προσφέρουν τρόφιμα και ιατρικό υλικό στους πληγέντες.Οι μουτζαχεντίν θα πρέπει να προσφέρουν την άνευ όρων βοήθειά τους στα θύματα και να διευκολύνουν το έργο των οργανώσεων αρωγής».

Σχετικές ειδήσεις