ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Αστυνομικοί παραδόθηκαν όταν η κάμερα αποκάλυψε το μυστικό τους…

Νότια Αφρική: Αστυνομικοί παραδόθηκαν όταν η κάμερα αποκάλυψε το μυστικό τους…

Τέσσερις αστυνομικοί από τη Νότια Αφρική σκότωσαν εν ψυχρώ έναν ύποπτο για ληστεία πυροβολώντας τον στο κεφάλι ενώ εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος. Ωστόσο, παραδόθηκαν μόνο όταν η κάμερα ασφαλείας αποκάλυψε το μυστικό τους.

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο από την εφημερίδα The Sunday Times και σε αυτό διακρίνεται ένα στέλεχος της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νοτίου Αφρικής (SAPS) να πυροβολεί τον άνδρα στο κεφάλι από πολύ κοντινή απόσταση αφού τον έχουν ήδη πυροβολήσει στον ώμο και το στήθος.

Το βίντεο δείχνει τον ύποπτο να κείτεται ήδη στο πεζοδρόμιο αφού δέχθηκε την σφαίρα στον ώμο του καθώς επιχειρούσε να διαφύγει από την αστυνομία. Το αίμα από το κεφάλι του άνδρα σχηματίζει μια λίμνη στο πεζοδρόμιο.

«Παραδόθηκαν και τους συλλάβαμε. Τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος τους για φόνο, ωστόσο ενδέχεται να προσθέσουμε και άλλες κατηγορίες» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ερευνών (IPID), Γκρέις Λάνγκα.

Σύμφωνα με την ίδια οι αστυνομικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοι παρά τις εκκλήσεις τους για επιτάχυνση της διαδικασίας και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή αύριο.