ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Νεκρός ο Αμπααούντ - «Αλώνιζε» με ευκολία την Ευρώπη (video)

Επίθεση Παρίσι: Νεκρός ο Αμπααούντ - «Αλώνιζε» με ευκολία την Ευρώπη (video)

Σε εξέγερση «όσους δεν κάνουν τίποτα» καλεί με νέο βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος έπεσε νεκρός, όπως επιβεβαιώθηκε», από τα πυρά των αστυνομικό στο Σεν Ντενί - Παρέμενε ασύλληπτος και μετακινείτο στην Ευρώπη με μεγάλη ευκολία

Καυχιόταν ότι «αλώνιζε» ασύλληπτος την Ευρώπη

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού είχε ανακριθεί από τη γερμανική αστυνομία σε ένα αεροδρόμιο στις αρχές του 2014, πριν επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε σήμερα το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 28χρονος Βέλγος που σκοτώθηκε την Τετάρτη σε επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, είχε δηλώσει στη γερμανική αστυνομία ότι ήθελε να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους του στην Τουρκία και ότι κατόπιν θα επέστρεφε στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Spiegel, η ανάκρισή του έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το δημοσίευμα.

Σε ένα διαδικτυακό, αγγλόφωνο περιοδικό που εκδίδεται από το Ισλαμικό Κράτος ο Αμπααούντ είχε καυχηθεί για την «ευκολία» με την οποία μετακινείται από τη Συρία στο Βέλγιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι η πληροφορία του περιοδικού Spiegel ότι ο Αμπααούντ είχε περάσει από την Αυστρία στη Γερμανία στις 9 Σεπτεμβρίου φέτος ήταν λανθασμένη. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος που πέρασε τα σύνορα μαζί με άλλους δύο ύποπτους ήταν ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείται σήμερα για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Κάλεσμα - εξέγερσης

«Θέλω να αναφερθώ σε εκείνους που κάθονται και δεν κάνουν τίποτε. Σηκωθείτε, ενεργοποιηθείτε, πολεμήστε και τρέξτε για τη νίκη», φωνάζει ο 27χρονος – νεκρός πια - τρομοκράτης που αιματοκύλησε τη Γαλλία σε ένα νέο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, αλλά είναι άγνωστο το πότε τραβήχτηκε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ξένος Τύπος, παραμένει ακόμη ασαφές εάν το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί λίγες ώρες πριν τη χθεσινή νέα επίθεση στο προάστιο Σεν Ντενί.

aaaba tzixados

Αποπροσανατολισμένος και εν μέσω πυροβολισμών ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι αναφέρει στο βίντεο – κάλεσμα εξέγερσης: «Είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή που έχετε; Με το να κάθεστε συνέχεια στο σπίτι σας; Είστε ικανοποιημένοι με αυτό τον ταπεινωτικό τρόπο ζωής που έχετε σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική και στις Αραβικό Σύνδεσμο; Ψάξτε για την υπερηφάνεια και την τιμή μόνο μέσα από τη θρησκεία σας! Αυτό θα το βρείτε μόνο μέσω της θρησκείας. Μόνο μέσω του τζιχάντ.»

Σχετικές ειδήσεις