ΚΟΣΜΟΣ

Oι ΗΠΑ δεν ανησυχούν για τους τζιχαντιστές, λέει το FBI

Oι ΗΠΑ δεν ανησυχούν για τους τζιχαντιστές, λέει το FBI

Kαμία απειλή δεν υπάρχει για τις ΗΠΑ, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, σε μια προσπάθεια προφανώς να καθησυχάσει την κοινή γνώμη μετά τη δημοσιοποίηση των προπαγανδιστικών video της ISIS, όπου οι απειλές εναντίον της Ουάσιγκτον είναι ξεκάθαρες.

Ο διευθυντής του FBI υποβάθμισε τη σημασία των προπαγανδιστικών βίντεο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Δεν έχουμε ενημέρωση για κάποια αξιόπιστη απειλή εδώ (στις ΗΠΑ) που να αφορά επίθεση, όπως αυτή που έπληξε το Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή και σκόρπισε τον θάνατο σε 129 ανθρώπους, δήλωσε ο Τζέιμς Κόμεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τόνισε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστών των επιθέσεων του Παρισιού την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η ISIS και των ΗΠΑ.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν κινητοποιηθεί για να καθησυχάσουν τους πολίτες μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο που δείχνει σημεία σύμβολα ακόμη και στην καρδιά της πόλης, όπως η Times Square, και έναν άντρα που φαίνεται να φορά μια ζώνη με εκρηκτικά.

Η ISIS και οι υποστηρικτές της δημοσιεύουν ένα σωρό από βίντεο και περιοδικά, αλλά αυτά δεν συνιστούν αξιόπιστες πληροφορίες, υπογράμμισε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας, η οποία είναι στην πρώτη γραμμή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Επισήμανε ότι στις ΗΠΑ, η προσοχή επικεντρώνεται περισσότερο στους μοναχικούς λύκους που περνούν στη δράση από μόνοι τους, επηρεασμένοι συχνά από την έντονη προπαγάνδα της ΙSIS.

Σχετικές ειδήσεις