Φονικό το πέρασμα της «Αρλίν» στο Μεξικό

Τουλάχιστον δεκαεννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 300.000 έχουν μείνει άστεγοι από την τροπική καταιγίδα Αρλίν που έπληξε την πολιτεία Βερακρούς...

Τουλάχιστον δεκαεννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 300.000 έχουν μείνει άστεγοι από την τροπική καταιγίδα Αρλίν που έπληξε την πολιτεία Βερακρούς του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.

Η καταιγίδα, η πρώτη σημαντική της εποχής στον Ατλαντικό, έπληξε την Πέμπτη το ανατολικό και κεντρικό Μεξικό και προκάλεσε κατολισθήσεις.

Το μεγαλύτερο τμήμα του Μεξικού επλήγη από ισχυρούς ανέμους, ειδικά η πρωτεύουσα και οι γύρω περιοχές, καθώς και το Ακαπούλκο στις ακτές του Ειρηνικού.

Στην τουριστική περιοχή Οαχάκα, ταξί που μετέφερε εννιά ανθρώπους παρασύρθηκε από κατολίσθηση. Μια γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άντρας αγνοείται.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μεξικού ανακοίνωσε πως τουλάχιστον δέκα περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των» ισχυρών και περιστασιακά καταρρακτωδών βροχοπτώσεων» που προκλήθηκαν από το πέρασμα της καταιγίδας.


Το 2010 από τις καταρρακτώδεις βροχές 125 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό, περίπου ένα εκατομμύριο έμειναν άστεγοι και οι ζημιές έφτασαν τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια.