ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες Εξελίξεις: Η Τουρκία μεταφέρει στρατό από τον Έβρο στη Συρία (pics)

Ραγδαίες Εξελίξεις: Η Τουρκία μεταφέρει στρατό από τον Έβρο στη Συρία (pics)

Ο Ερντογάν στήνει άρματα μάχης στη μεθόριο με τη Συρία την ώρα που ο Πούτιν στέλνει απειλητικά μηνύματα

Η Τουρκία μετακίνησε 100 άρματα μάχης από 8η την Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, που εδρεύει στη Ραιδεστό/Tekirdağ της Ανατολικής Θράκης μαζικά προς τα σύνορα με τη Συρία, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει και άρματα μάχης M60Τ Sabra στη Σιλόπι.

Συνολικά 60 άρματα μάχης έχουν μεταφερθεί μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες στην 5η θωρακισμένη Ταξιαρχία στην πόλη Γκαζιαντέπ.

Οι συγκεκριμένες μονάδες είναι εξοπλισμένες με εκσυγχρονισμένα M60Τ SABRA με πυροβόλο των 120 χλστ. Κανονικά πρέπει να έχουν μεταφερθεί το σύνολο των αναβαθμισμένων τουρκικών M60 (συνολικα 160 άρματα μάχης που εκσυγχρονίστηκαν από τους Ισραηλινούς μεταξύ 2005 και 2010.)

Όπως αναφέρει ο κ. Βασίλης Κάπουλας στο pronews.gr, με τους Κούρδους να επιτίθενται στους ισλαμιστές του FSA από την Αφρίν προς την Αζάζ και τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας με αεροπορική κάλυψη από ρωσικά μαχητικά, οι στρατηγοί της Άγκυρας εισηγούνται στον Ερντογάν χερσαία εισβολή.

Να σημειωθεί ότι αυτή η δίοδος αποτελούσε πέρασμα για τους τζιχαντιστές της al-Nusra από Τουρκία προς Συρία!

Πλέον η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θεωρεί σίγουρη την αντεπίθεση των Κούρδων και στο χωριό-πέρασμα Atmeh ώστε να κλείσει και η δίοδος ανεφοδιασμού των ισλαμιστών από το Bab al-Hawa.

Για αυτό το λόγο στέλνουν συνεχώς άρματα μάχης στην πόλη Yayladağı στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Με πληροφορίες από: pronews.gr