ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό ΗΠΑ: Το FBI ανακρίνει ύποπτο ενώ οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στο twitter!

Μακελειό ΗΠΑ: Το FBI ανακρίνει ύποπτο ενώ οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στο twitter!

Ενώ ακόμη οι αστυνομικές αρχές στην Καλιφόρνια, δεν έχουν πιστοποιήσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο και οδήγησαν στον θάνατο 14 ανθρώπους, αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για πανηγυρισμό τζιχαντιστών στα social media, σοκάρουν!

ΕΝΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ISIS – ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ TWITTER ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σύμφωνα με την New York Daily News, λίγες ώρες μετά το μακελειό στις ΗΠΑ, δημιουργήθηκε στο twitter το hastag: #America_Burning, όπου άτομα που φέρονται –κατ’ ισχυρισμό τους- να ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος προβαίνουν σε αναρτήσεις: «Ο θεός είναι μεγάλος, αυτή είναι η “κόλαση” με την θέληση του Θεού» και «Οι δρόμοι της Καλιφόρνια είναι γεμάτοι από μαχητές με βαρύ οπλισμό. Η Αμερική φλέγεται»!

Ανάλογους ισχυρισμούς δημοσιεύει και το Vocativ. Σύμφωνα με δημοσίευμά τους, προγραμματιστές της σελίδας ήταν αυτοί που ανακάλυψαν πρώτοι τις «αηδιαστικές δημοσιεύσεις του ISIS σε φόρουμ στο διαδύκτιο όπου εξτρεμιστές συχνά ανταλλάσσουν πληροφορίες».

Να επισημάνουμε ότι οι φερόμενοι ως δράστες του μακελειού, ένας άντρας και μία γυναίκα, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών την Τετάρτη (02/12/2015), ωστόσο όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές ένα τρίτο άτομο το οποίο φέρεται να σχετίζεται με την ένοπλη επίθεση, συνελήφθη. Το συγκεκριμένο άτομο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του μακελειού, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Σχετικές ειδήσεις