ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί τους Ρώσους για τα πετρέλαια του ISIS!

Ρωσία Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί τους Ρώσους για τα πετρέλαια του ISIS!

Ως «ανήθικες» καταγγέλλει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι οικογένειά του εμπλέκεται σε εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και περνά στην αντεπίθεση!

Ο Ερντογάν ενοχοποιεί την Ρωσία για το παράνομο εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές, ισχυρίζεται πως έχει αποδείξεις γι’ αυτό που λέει και προειδοποιεί πως: «Θα αρχίσουμε να τις αποκαλύπτουν στον κόσμο»!

Αυτά υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνδικαλιστές στην Άγκυρα. Μάλιστα, ανέφερε και το όνομα ενός σύρου επιχειρηματία, του Ζορζ Χασουάνι, «κατόχου ρωσικού διαβατηρίου».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτήρισε ως «σοβιετική προπαγάνδα» τις κατηγορίες της Ρωσίας περί διακίνησης πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

«Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε ένας σοβιετικός μηχανισμός προπαγάνδας. Τα αποκαλούσαμε ψέματα τύπου Πράβντα», δήλωσε ο Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην εφημερίδα Pravda.

«Νομίζαμε ότι η σοβιετική περίοδος είχε παρέλθει, αλλά επανεμφανίζεται...αυτός ο τρόπος προσφυγής σε μεθόδους προπαγάνδας για να πνίξουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας επανέρχεται σιγά- σιγά», κατέληξε στις κατηγορίες του.

Σχετικές ειδήσεις