Παίζει το τελευταίο της χαρτί η Γκίλαρντ

Η πολιτική που θα ακολουθήσει η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, με την επιβολή φόρου ρύπανσης, είναι..

Η πολιτική που θα ακολουθήσει η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, με την επιβολή φόρου ρύπανσης, είναι ουσιαστικά και το τελευταίο χαρτί της για να παραμείνει στην πρωθυπουργία.

Την Κυριακή η Γκίλαρντ θα κάνει διάγγελμα προς τους πολίτες της Αυστραλίας για να ανακοινώσει την πολιτική της, το οποίο θα μεταδοθεί από το ABC, αφού τα υπόλοιπα κανάλια αρνήθηκαν τη μετάδοση, τονίζοντας ότι δεν θέλουν να δώσουν «βήμα για κομματική προπαγάνδα με μονόλογο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ κατηγορεί την πρωθυπουργό ότι περίμενε να κλείσει η Βουλή για να κάνει τις εξαγγελίες της με στόχο να αποφύγει τον εξονυχιστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Η δημοτικότητα της πρωθυπουργού και της Εργατικής κυβέρνησης έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών. Υπέρ της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι πενήντα κορυφαίες επιχειρήσεις της Αυστραλίας τάχθηκαν υπέρ της επιβολής του φόρου.


Η αντιπολίτευση έχει ταχθεί κατά της επιβολής του συγκεκριμένου φόρου, υποστηρίζοντας πως θα εκτινάξει τα ύψη το κόστος ζωής και θα αυξήσει την ανεργία.