ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία για το μακελειό στο Μπατακλάν - Ποιος ήταν ο στόχος των Τζιχαντιστών (Pics & Vids)

Νέα στοιχεία για το μακελειό στο Μπατακλάν - Ποιος ήταν ο στόχος των Τζιχαντιστών (Pics & Vids)

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μακελειό το Παρίσι βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς η γαλλική αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει διαρκώς μαρτυρίες και στοιχεία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες, οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η επίθεση στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν να είχε βασικό στόχο τον Jesse Hughes, τραγουδιστή του συγκροτήματος Eagles of Death Metal, που το μοιραίο βράδυ έδιναν συναυλία μπροστά σε κοινό τουλάχιστον χιλίων ατόμων.

Οι Αρχές τείνουν να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, καθώς δευτερόλεπτα πριν το ξέσπασμα της επίθεσης, οι 3 ισλαμιστές τρομοκράτες που δολοφόνησαν εν ψυχρώ 90 άτομα εντός της αιθούσης, φώναζαν «Πού είναι οι Γιάνκηδες, που είναι ο τραγουδιστής», σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily mail.

001

Ο 43χρονος Jesse Hughes με το παρατσούκλι «Ο Διάβολος», είναι φανατικός υποστηρικτής της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, με ακροδεξιές απόψεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Στην ταινία με τίτλο «Η λύτρωση του Διαβόλου», που κυκλοφόρησε λίγο πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ο φανατικός χριστιανός από τις ΗΠΑ απειλεί με σωματική βία όποιον αντιτίθεται στη 2η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος που προστατεύει το δικαίωμα της οπλοκατοχής.

002

Παράλληλα, ο Hughes είναι θερμός υποστηρικτής του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστού για τις ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές του θέσεις σε δημόσιες ομιλίες του και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Εξάλλου, σάλος είχε ξεσπάσει όταν πρόσφατα ο Hughes ηχογράφησε και δημοσίευσε ραδιοφωνικό podcast για τον Μπαράκ Ομπάμα, με τίτλο «Ο Πρόεδρός μας είναι ένας αλλοδαπός μουσουλμάνος!».

003

Από την άλλη πλευρά, εκείνης των δολοφόνων, καταγράφηκαν σε μαρτυρίες διάφορα σχόλια κατά τη διάρκεια της επίθεσης όπως, «Θα κάνουμε ό, τι κάνετε στη Συρία. Ακούστε τους ανθρώπους που ουρλιάζουν. Δεν είμαστε στη Συρία, αλλά είμαστε εδώ εναντίον σας. Ό,τι κάνετε σε εμάς, κάνουμε σε εσάς».

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκοτώθηκαν όλοι στην επίθεση στο Μπατακλάν, η οποία διεκόπη από την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Source: DailyMail.co.uk

Σχετικές ειδήσεις