ΚΟΣΜΟΣ

To κόλπο του David Bowie με τις ελληνικές εφημερίδες

To κόλπο του David Bowie με τις ελληνικές εφημερίδες

Τρεις ημέρες έχουν περάσει από το θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή David Bowie, ωστόσο καθημερινά αποκαλύπτονται και νέες πτυχές από τη ζωή του.

Σε ένα νέο δημοσίευμα του Guardian αναφέρεται ότι ο μυθιστοριογράφος και στενός φίλος του, Γουίλιαμ Μπόιντ, αφηγείται ένα περιστατικό από μια συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη πριν από περίπου μια δεκαετία, η οποία είχε ελληνικό... χρώμα!

«Λίγο πριν τα 60ά του γενέθλια, τον περίμενα σε ένα πάρτι στην Τραϊμπέκα. Την ώρα που έφτανα, είδα τον Bowie να βγαίνει από ένα ταξί και να πληρώνει τον ταξιτζή. Τον χαιρετάω και γεμάτος έκπληξη που τον είδα να χρησιμοποιεί ταξί, ρωτάω: "Είχες ποτέ θέμα να κυκλοφορήσεις στην πόλη;". "Καθόλου", ήταν η απάντησή του, "χρησιμοποιώ ευχαρίστως και ταξί και τρένα. Απλώς χρησιμοποιώ μια από αυτές", είπε και μου έδειξε μια ελληνική εφημερίδα που κρατούσε. "Ο κόσμος σκέφτεται: Είναι σίγουρα ο David Bowie αυτός και μετά βλέπουν την ελληνική εφημερίδα και λένε: Όχι, δεν μπορεί, είναι απλώς κάποιος Έλληνας που του μοιάζει"», διηγείται ο Μπόιντ.

«Ήταν μια λαμπρή ιδέα» λέει ο Μπόιντ πως σκέφτηκε τότε. «Tόσo απλή, τόσο αποδοτική και ταυτόχρονα πολύ κουλ και στυλάτη. Τόσο τυπική αυτού του ανθρώπου. Ήταν ένας master των μεταμφιέσεων».