ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Καλεί πρόσφυγες να επιστρέψουν σπίτια τους μόλις τελειώσει ο πόλεμος!

Μέρκελ: Καλεί πρόσφυγες να επιστρέψουν σπίτια τους μόλις τελειώσει ο πόλεμος!

Από την άλλη, βέβαια, η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν κατανοεί το γεγονός πώς«μία Ευρωπαϊκή Ένωση 500 εκατομμυρίων δεν μπορεί να δεχθεί ένα εκατομμύριο Σύριους»!

Παρ’ όλα αυτά, η Άνγκελα Μέρκελ διόλου επιθυμεί την περαιτέρω αύξηση των προσφύγων στην Ευρώπη. Αντιθέτως θέλει να βλέπει τους αριθμούς να πέφτουν…

Κατά την διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση στο Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία, κάλεσε τους πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ να επιστρέψουν στις χώρες τους όταν αποκατασταθεί η ειρήνη, καθώς, όπως ανέφερε, λαμβάνουν μόνον προσωρινή προστασία. Επανέλαβε δε την σημασία της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε για τις συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν.

Όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να συμμερίζονται την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ανέφερε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας.

Σε ότι αφορά στη συνεργασία εντός ΕΕ., η Μέρκελ εξέφρασε την απογοήτευσή της.

Για την Άνγκελα Μέρκελ είναι εν μέρει καταονητό το γεγονός ότι κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να αναλάβουν εξίσου μεγάλο βάρος στην προσφυγική κρίση με την Γερμανία, αλλά υποστήριξε πως αν ένα κράτος-μέλος δεν επιθυμεί να δεχθεί κανέναν μουσουλμάνο, αυτό αποτελεί παραβίαση της κοινής αντίληψης αξιών.

«Το γεγονός ότι μια Ευρωπαϊκή Ένωση 500 εκατομμυρίων δεν μπορεί να δεχθεί ένα εκατομμύριο Σύριους, δεν το καταλαβαίνω. Δεν δίνει καλή εικόνα για την Ήπειρό μας», υποστήριξε η Άνγκελα Μέρκελ.

Σχετικές ειδήσεις